Over het leer

Over het leer  | een mooi en veelzijdig (rest)materiaal, waar wij kwalitatieve woonaccessoires van maken!

De producten van Handles and more zijn gemaakt van 100% leer. Het leer dat wij gebruiken is veelzijdig, duurzaam en van mooie kwaliteit. Plantaardig gelooid leer, dat op ambachtelijke wijze verwerkt wordt bij een leerlooierij in Nederland.

  • Het (rund)leer dat wij gebruiken is oorspronkelijk afkomstig uit Europa.
    (met name Duitsland en Italie)
  • Het wordt verwerkt bij een leerlooierij in Nederland.
  • En met dit leer worden onze producten ontworpen en geproduceerd, door ons eigen team in NL.

Leer wordt verkregen uit dierenhuid. De huiden zijn een product dat overblijft van de vlees- en zuivelindustrie. De transformatie naar leer is het beste gebruik voor die huiden.
Niet alleen zijn de huiden dus een restproduct die op deze manier nog op een goede manier gebruikt worden, maar ook worden de huiden nog eens in verschillende lagen gesplit en gebruikt. Soms kan het namelijk zijn, zoals bij de huid van een rund, dat deze te dik is om te kunnen verwerken.  De huid van een rund kan wel 5 tot 10 millimeter dik zijn, en wordt dan vaak gesplit in 2 of soms zelfs 3 lagen.

De bovenste laag van de huid is het sterkst (nerfleer), en wordt meestal gebruikt voor gebruiks-producten die wat meer te verduren hebben. Denk aan banken, stoelen, schoenen, autobekleding etc.  Voor de leren woonaccessoires die wij maken hebben we de bovenste laag niet nodig, dus gebruiken wij de laag die daaronder zit. Zo maken wij dus, van iets wat je dus een restproduct zou kunnen noemen, mooie en kwalitatieve woonaccessoires. Als bedrijf vinden wij het belangrijk om rekening te houden met het milieu.

Bij Handles and more® vinden we goede kwaliteit, mooie afwerking en praktisch gemak erg belangrijk. En dat zal je terugzien in onze producten.
Dus vind een van jouw favoriete leren woonaccessoire in de shop. Een woonaccessoire die na een lang traject tot stand is gekomen en met veel plezier ontworpen en geproduceerd is. Een uniek Handles and more design!

 

Vraag en antwoord

Waar komt het leer vandaan?

Is leer duurzaam?

Is leer milieuvriendelijk?

Worden dieren gedood voor leer?